FontAwesome f0980 48 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Välkommen till O Shin Chuen Kung Fu

Traditionell kinesisk kampsport på Stockholms Wushu Akademi sedan 1975

Vi har kung fu träning för barn 7-12 år i barngrupp, ungdomar och vuxna i flera nivåer: från nybörjare till avancerade.

O Shin Chuen är en klassisk kung fu stil som kombinerar slag, sparkar, grepp, kast, ledlås och svep i en effektiv kampsport för självförsvar.

Äntligen är det dags för träning igen!

14034780 1382433041773980 5337780523145942183 n

På måndag den 9 januari öppnar vi för en ny termin och vi önskar alla, gamla såväl som nya medlemmar, välkomna.

Nybörjarkurser måndagar och onsdagar: barn 7-12 år 17:00-18:00; ungdomar 13-99 år 18:00-19:00.

Gratis prova på första gången!

Fortsättningsgrupper tisdagar och torsdagar.

Avancerade grupper måndag-torsdag.

Se mer information på Tider & Avgifter »

Några vanliga frågor:

Vad är Kung Fu? Vad är Wushu?

Kung Fu betyder ordagrannt kraftansträngning, men brukar i dagligtal översättas som skicklighet, och avser en utövares förmåga i någonting den gör. Vanligen avses den traditionella kinesiska kampsporten när vi pratar om Kung Fu idag. Traditionellt, eftersom den har rötter långt tillbaka i historiken och att den bibehållit det ursprungliga syftet med träningen - självförsvar och personlig utveckling - och den bakomliggande filosofin - etik och moral.

Wushu betyder stridskonst och är därför en mer korrekt benämning för den kinesiska kampsporten. Idag används namnet Wushu för att beteckna en senare och standardiserad variant av kinesisk kampsport som utvecklades under 1980-talet avsedd för tävling och uppvisning. Den standardiserade Wushun är uppdelad i två delar: Taolu, där man tävlar i form som är standardiserade estetiska rörelsemönster med inslag av akrobatik; och Sanda även kallat för Sanshou som är "free fight" (tvekamp) där man tar poäng med slag-, spark- eller nedtagningstekniker.

2016 06 21 camp 3819 edited 1

Vad är O Shin Chuen?

O Shin Chuen är det kinesiska namnet på den traditionella kampsporten vi tränar på Stockholms Wushu Akademi. Det betyder ordagrannt fem formad näve, men brukar fritt översättas till fem djurs stil då den baseras på fem olika djur - drake, tiger, trana, orm och panter. Eftersom stilen är en traditionell stil lägger vi till ändelsen Kung Fu då vi tränar stilen för att uppnå skicklighet, och som vår slogan runt logon lyder: "Perfektion i kampsport erhålls genom intensiva studier och övning".

O Shin Chuen Kung Fu omfattar tekniker som slag, sparkar, grepp, kast, lås och svep för försvarsändamål. Stilen omfattar fem s.k. djurformer och en grundform vilka fungerar som ett lexikon för stilens tekniker och använding av dessa. Du kan läsa mer om O Shin Chuen stilen under menyn Om Oss

Hur tränar vi på Stockholms Wushu Akademi?

IMG 9461 edited 1

Målsättningen med träningen är att du som utövare ska kunna utföra och använda dig av teknikerna i en självförsvarssituation. Korrekt utförande och effektivt användande av teknikerna kräver att du kan använda din kropp och sinne utan förhinder - att du kan utnyttja de resurser du har.

För att utveckla din kung fu i O Shin Chuen omfattar träningen de fem egenskaperna: styrka, smidighet, snabbhet, stamina och precision. Genom träningen lär du dig hur du kan använda dig av dina resurser - din kropp och ditt sinne.

 

Håll dig uppdaterad

Skriv upp dig till vår utskickslista

 
*e-post adressen är nödvändig

Läger 2017

Årets Höjdpunkt - Läger 2017!

Boka in 18-21 juni för Louis Linn O Shin Chuen Unionens årliga träningsläger.

Fullbokat!

Lägret är öppet för alla medlemmar från nybörjare till avancerade och instruktörer. Lägret hålls på natursköna Isaberg Mountain Resort - The Peak of Southern Sweden (Toppen av södra Sverige).

Förutom många tekniker från O Shin Chuen och närkamp kommer vi att träna tre olika vapen: Duan Kun (två korta käppar), kniv och yxa.

Läs mer...
Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Blue Red Oranges Green Purple Pink

Body

Background Color
Text Color

Header

Background Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction