FontAwesome f0980 48 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Stockholms Wushu Akademi och O Shin Chuen

Stockholms Wushu Akademi grundades av chefsinstruktör Louis Linn som 1975 introducerade den kinesiska kampsporten Wushu, populärt kallat för Kung Fu, till Sverige i en premiäruppvisning i Eriksdalshallen, Stockholm.

Da Sifu Linn's familjestil O Shin Chuen, med rötter från det sydkinesiska Shaolintemplet, är en kung fu stil som omfattar sparkar, slag, kast, grepp, stick, lås, och sveptekniker. Inom O Shin Chuen tränar vi även olika typer av vapen, härdning- och bryttekniker.

Föreningen har instruktörsledda kung fu träningar indelat i vår- och höstterminer och håller helgkurser varje termin. Förenigens medlemmar är välkomna att delta i Louis Linn O Shin Chuen Unionens årliga träningsläger som hålls efter varje vårtermin.

Fika utanför klubbens entre

Stockholms Wushu Akademi erbjuder O Shin Chuen Kung Fu träningar för barn 7-12 år, ungdom från 12 år och vuxna i flera nivåer från nybörjare till avancerade.

Vi har egna träningslokaler, centralt läge på Döbelnsgatan 67A med en gruppträningssal, ett gym med skivstänger och sandsäck, och separata omklädningsrum med duschar för herrar resp. damer.

Föreningen grundades 1975 av Da Sifu Louis Linn då han etablerade den kinesiska stridskonsten Wushu, även kallat för Kung Fu i Sverige och sin familjestil O Shin Chuen®, fem djurs stil. O Shin Chuen är en klassisk Kung Fu stil som kombinerar slag, sparkar, grepp, kast, ledlås och svep i en effektiv kampsport.

 35000 medlemmar

Sedan starten har uppskattningsvis har totalt över 35.000 personer varit medlemmar i föreningen. Årligen tränar drygt 200 medlemmar i instruktörsledda träningspass med utbildade instruktörer. Målsättningen är att erbjuda en effektiv och kvalitativ stridskonstträning för självförsvar och fitness.

IMG 0612

Bild: Träningsläger i Kina 2012, morgonträning på The Bund i Shanghai

SWA är en av de främsta skolorna inom stridskonst genom Da Sifu Linn's gedigna och omfattande kunskaper, och hans mer än 50 års erfarenhet inom stridskonst. Han har bland annat undervisat närstrid för Svenska kustjägarskolans officerare, Stockholms polisens antiterroriststyrka, Kungliga Operan och eleverna på International School of Stockholm.

Eminenta Besökare

En av Da Sifu Linn's målsättningar är att utbilda sina elever om olika grenar inom kinesisk stridkonst av den anledningen har han inbjudit flertalet eminenta besökare som undervisat i sina respektive områden. Från klassisk kinesisk brottning till modern standardiserad Wushu.

Stormästaren Chang Dung Sheng besöker Stockholm 1982 och undervisar eleverna på SWA i Shuai Chiao/Jiao.Chang-Dung-Sheng-throws-Louis-Linn-visit-Sweden-1982

Bild: Grandmaster Chang Dung Sheng visar kast med Da Sifu Louis Linn i Stockholm 1982.

Da Sifu Linn inbjuder för Svenska Wushu förbundets räkning tio Wushu experter från Kina som besöker Sverige 1984. Bland besökarna fanns Prof. Cai Longyun och Master Su Zifang, den senare återkom flera gånger som gästinstruktör. De uppför ett flertalet uppvisningar runt om i Sverige.Ten-Chinese-Wushu-experts-visits-Europe-with-Louis-Linn-1984

Bild: De tio Wushuexperterna med Da Sifu Linn (mitten) på besök i Sverige 1984.

En annan uppskattad gästinstruktör var allround mästarinnan Zhang Yuping som besökte Sverige under 3 månader 1990 och gjorde flertalet uppvisningar och undervisade modern Wushu.

Håll dig uppdaterad

Skriv upp dig till vår utskickslista

 
*e-post adressen är nödvändig

Läger 2017

2017 06 18 laeger duan kun form

Louis Linn O Shin Chuen Unionens 41:a träningsläger bjöd på solsken och mycket träning med närkontakt med naturen. Lägret hade deltagare både från Stockholms Wushu Akademi och Skövde Wushu Förening i flera kunskapsnivåer och åldrar; från nybörjare till avancerade och instruktörer; från 9 år till 69 år.

Återigen ett inspirerande och givande träningsläger där chefsinstruktören Louis Linn generöst delar med sig av sina kunskpaer och erfarenheter, sedan gäller det för oss som elever att försöka hänga med och ta till oss allt det fantastiska han lär ut. 

Bilder från sommarlägret finns i galleriet >>

Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Blue Red Oranges Green Purple Pink

Body

Background Color
Text Color

Header

Background Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction