Stockholms Wushu Akademi och O Shin Chuen

Stockholms Wushu Akademi grundades av chefsinstruktör Louis Linn som 1975 introducerade den kinesiska kampsporten Wushu, populärt kallat för Kung Fu, till Sverige i en premiäruppvisning i Eriksdalshallen, Stockholm.

Da Sifu Linn's familjestil O Shin Chuen, med rötter från det sydkinesiska Shaolintemplet, är en kung fu stil som omfattar sparkar, slag, kast, grepp, stick, lås, och sveptekniker. Inom O Shin Chuen tränar vi även olika typer av vapen, härdning- och bryttekniker.

Föreningen har instruktörsledda kung fu träningar indelat i vår- och höstterminer och håller helgkurser varje termin. Förenigens medlemmar är välkomna att delta i Louis Linn O Shin Chuen Unionens årliga träningsläger som hålls efter varje vårtermin.

Artikelindex

Vi har årligen två terminskurser för grundläggande O Shin Chuen träning, och för de medlemmar som önskar bredda och fördjupa sina kunskaper erbjuds även extra kurser, helgkurser och träningsläger.

Terminskurser

Våra terminskurser är indelade i två delar: vårtermin, januari-juni; och hösttermin, augusti-december. Under sommaren erbjuds extra träningar för våra medlemmar.

O Shin Chuen — fem formad näve, fem djurs stil

O Shin Chuen kursen är indelat i tre nivåer - grund, fortsättning och avancerad - indelat på fem grupper: nybörjarkurs & 2:a terminskurs för barn 7-12 år; nybörjarkurs för 13 år & uppåt; fortsättningskurs för barn 7-12 år; fortsättningskurs för 13 år & uppåt; och avancerad kurs.

Träningen

Grundläggande sparktekniker

 Träningen omfattar en timmes instruktörsledd effektiv och intensiv träning med uppvärmning, stretching, teknikträning, teknikkombinationer, formträning med tillämpningar, stepfight- och freefightövningar, mits- och paddträning, fys- och andningsövningar.

Målsättningen med träningen är att du som utövare ska förbättra och utveckla dina förmågor som styrka, rörlighet, snabbhet, precision och uthållighet. Du bygger upp en stark grund för att bli en duktig och strategisk utövare, oavsett om du tävlar eller för självförsvar.

Shuai Jiao

Shuai Jiao, kinesisk brottning, omfattar olika grepp, kast och låstekniker. Den Shuai Jiao som vi tränar på Stockholms Wushu Akademi omfattar även låstekniker nere på mattan.

Freefight - tvekamp

Freefight omfattar tekniker från O Shin Chuen som slag, sparkar, svep, grepp, kast, svep och låstekniker. Målsättningen med träningen är att bli en skicklig och allsidig fighter. Grundläggande freefightträning är inkluderad i O Shin Chuen kursen, men erbjuds även som extrakurs eller helgkurs.

Öppet VT2019: 14 januari-11 april, 23 april-6 juni:

  • måndag - torsdag: 16:00-21:00
+46 8 673 13 77 / +46 70 880 98 22

Hitta Oss

Anmäl Dig till Nyhetsbrevet

* indicates required
 
 
 

 

 

Top